Könyv: Pannónia-expedíció Eurázsiában az MVSZ zászlaja alatt

2008-ban, a Magyarok VII. Világkongresszusának előfutáraiként, két paksi fiatalember, Treszl Gábor és Magyar Zoltán egy Pannónia motorkerékpárral beutazta egész Eurázsiát. Útjuk során, a Magyarok Világszövetségének zászlaja alatt, tiszteletüket tették a Don-kanyarban, ahol 1942-43-ban odaveszett a 200.000 fős 2. magyar hadsereg, Kazakisztánban, a Torgaj kapujában meglátogatták a másfél ezer évvel ezelőtt ott felejtett madjar törzset, és eljutottak Pekingbe az olimpiára. Élményeikről Treszl Gábor könyvet írt, amelyet L. Németh Erzsébet, az MVSZ elnökhelyettesének hátlapszövege ajánl.

 

TreszlGábor - TELJESÚTVONAL 31.jpg

 

 

TreszlGábor-Könyvborító-3D.JPGL. Németh Erzsébet:

 

Jó szívvel ajánlom ezt a rendhagyó útinaplót figyelmükbe. Nyomon követhetik, hogyan lett egy gigantikus kalandból küldetés. S hogyan lett egy hófehér zászló a küldetés szimbóluma.

 

A híradásokból annak idején megtudtuk, hogy két paksi fiatalember, Treszl Gábor és Magyar Zoltán 2008-ban óriási vállalkozásba fogott: az 1967-es gyártású T5 típusú oldalkocsis Pannóniával elmotorozott a pekingi olimpiára.

 

Miről szól ez a könyv?

A Pannónia-expedíció veterános zarándokútjáról. A négy hónapos, közel huszonnégyezer kilométeres kaland során a fiúk eljutottak a Don-kanyarba, Kazakisztán végtelen sztyeppéjére, Szibériába, a Góbi sivatag csodás világába, az olimpiára.

Az olvasó a könyv lapjain végigkísérheti őseink küzdelmét a hivatali bürokrácia sokfejű szörnyével, az útközben sokasodó műszaki problémákkal, betegségekkel, Szibéria zord időjárásával, sivatagi körülményekkel, Ázsia úttalan útjaival.

A motorosok meséltnek az útjukba került népek önzetlen segítségéről, a madjar törzzsel való különleges találkozásról a kazakisztáni Torgaj-vidéken.

 

Gratulálunk a fiúknak kitartásukért, bátorságukért, e ritka, példamutató teljesítményért. Büszke vagyok rá, hogy ott lehettünk, amikor begurulta a Pannónia-expedíció három hőse: Treló, Zoli és Panni néni – stílszerűen a Hősök terére.

 

 

 

 

 

 

 

                               A 400 oldalas, keménykötésű könyv ára 3800 Ft.

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

7233/110715

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.