Az NJA alapítója is elítéli Füzes Oszkár kijelentéseit


Az MVSZ mai sajtótájékoztatóján jelen volt gróf Klebelsberg Éva, a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány elnöke, aki nyílt levelet olvasott fel, csatlakozva Magyarország bukaresti nagykövetét Füzes Oszkárt elítélő politikusokhoz és szervezetekhez. Klebelsberg Éva a Trianon utáni évtized legendás oktatási minisztere, gróf Klebelsberg Kunó unokahúga és egyben szellemi örököse.

 

Most csatlakozni szeretnék három jelentékeny, vezetésem alatt álló alapítvány nevében a Nagybátyám (gróf Klebelsberg Kunó – MVSZ Sajtószolgálat) minisztersége idején először összehívott Magyarok Világszövetsége nemzetközi tiltakozó koszorújához  – írja a nyílt levél szerzője.

 

 

Gróf Klebelsberg Éva levelében külön méltatja dr. Eva Maria Barki bécsi emberi jogi ügyvéd munkásságát, „akitől néhány éve egy szilveszteri rendezvényen ajándékba kapott, nem hivalkodó nemzeti színű szalaggal feldíszített bicskát most is magamnál tartok… Felirata, melyre az ügyvédnő az 1956-os forradalom 50. évfordulóján Budapesten lezajlott népi tiltakozások és sok áldozatot követelő, kommunista-ellenes utcai harcok emlékére, a következő üzenetet gravíroztatta rá: MI VAGYUNK A NÉP." Ezt okosan minden politikusnak meg kell tanulnia – figyelmezteti Eva Maria Barki üzenetével az egyetemes magyar nép önrendelkezési jogát elvető Füzes Oszkárt és mindazokat, akik őt továbbra is a magyar diplomáciai testület állományában tartják.

 

 

A nyílt levelet szerzője mint a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány, a Gróf Klebelsberg Kunó Alapítvány és a Leiningen Alapítvány az Európai Emlékezetért elnöke írja alá. Kevesen tudják, hogy gróf Klebelsberg Éva az alapítója a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak is, amelynek elnöke dr. Zétényi Zsolt ügyvezetője pedig dr. Gaudi-Nagy Tamás.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

7241/110722

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.