Tájékoztatás: A Magyar Világtalálkozót nem a Magyarok Világszövetsége szervezi

Tájékoztatás: A Magyar Világtalálkozót nem a Magyarok Világszövetsége szervezi
2011. június 1.

Az egyre sokasodó kérdésekre válaszolva, a Magyarok Világszövetsége mindazok tudomására hozza, akiket illet és akiket érint, hogy a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) nem szervezője a Balatonlellén július első napjaiban megrendezésre kerülő I. Magyar Világtalálkozónak. A rendezvény szervezésére a Magyarok Világszövetségét nem kérték fel, a rendezvénnyel kapcsolatban a szervezők nem keresték meg.

Az MVSZ a balatonlellei rendezvényt elsősorban üzleti vállalkozásnak tekinti, amelyen a Dáridó egyforma súllyal lesz jelen a Magyarságismereti Szabadegyetemmel. A rendezvény a magyar pulit kabalának nevezi.

A rendezvény előkészítésében elsősorban a Panoráma c. amerikai színes újság, illetve az általa szervezett Panoráma Világklub holdudvarához tartozó személyek vesznek részt. Az újság hátterében az amerikai dollármilliomos Bánkúty Géza áll (korábban Bánkúti, korábban Frankel, korábban Braunstein), akiről dr. Bokor Imre részletes életrajzot közöl ( http://www.hufo.info/cgi-bin/main.cgi?szerv=bokor&action=view&message=330&location=messages ).

A közreműködők sorában második helyen a Magyar Kultúra Alapítvány szerepel, amelynek székhelyén (1014 Budapest, Szentháromság tér 6.) van a balatonlellei rendezvény központi szervező irodája. Az alapítvány elnöke Csoóri Sándor. Az MTI és az Info Rádió 2011. május 13-i tudósítása szerint a kormány döntött a Magyar Kultúra Alapítvány megszüntetéséről ( http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-433518 ).

További félreértések elkerülése végett tudatjuk, hogy a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) 1992-ben Magyarok Világtalálkozója néven rendezte meg a Magyarok III. Világkongresszusát. A Magyarok I. Világkongresszusát 1929-ben, a másodikat 1938-ban tartották meg. Ez utóbbi hívta életre 1938-ban a Magyarok Világszövetségét. A Magyarok Világszövetsége 1992 óta négyévenként rendezi meg a Magyarok Világkongresszusát. Az utolsó, a Magyarok VII. Világkongresszusának dokumentumai az MVSZ honlapján tekinthetők meg, itt: http://mvsz.hu/m7vk/reklam_m7vk.html .

MVSZ Sajtószolgálat - 7207/110601

I. Magyar Világtalálkozó!

Kedves Olvasónk!


Örömmel tájékoztatjuk, hogy Magyarországon első alkalommal kerül megrendezésre - 2011. június 30-a és július 3-a között - Balatonlellén, a Panoráma Világklub, a Magyar Kultúra Alapítvány, a Magyarságszolgálati Alapítvány, a Civil Európa Egyesület valamint a külhoni országokban és Magyarországon e célra összeállt különféle Szervező Bizottságok közreműködésével az első Magyar Világtalálkozó.

Célunk, hogy a különböző országokban élő honfitársaink találkozóján, a magyar identitás és értékvilág reprezentatív bemutatásával megteremtsük a határokon átívelő sokszínű és kölcsönös előnyökre építő kapcsolatkialakítás és együttműködés lehetőségét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.