Magyar kegyhelyek büntetlen gyalázása

Magyar kegyhelyek büntetlen gyalázása
2011. május 10.

2011. május 7-én a Magyarok Világszövetsége Nógrád Megyei Szervezete, Bottyán Zoltán elnök vezetésével megemlékezést szervezett Szirákon, Teleki László születésének 200., halálának 150. évfordulója alkalmából. A megemlékezők döbbenetes értesülések birtokába jutottak.

A sziráki temetőben áll gróf Teleki László családjának kriptája. A magyar nyilvánosság számára teljesen ismeretlen, hogy 1955-ben helybeli „traktoristák” feldúlták a kegyhelyet. Felbontották a sírkamrákat, a kőszarkofágokat kifosztották és darabokra törték, az örök álmukat alvók csontjait darabokra törték, elégették. Tették mindezt, azóta is büntetlenül.

1965 után Szirák község gróf Teleki László családja kriptáját ravatalozóként használta. A sors iróniája, hogy a család – mit sem tudva a kegyhely rémisztő feldúlásáról – azzal a feltétellel adta áldását, hogy méltóképpen óvják meg a Teleki László földi maradványait is rejtő nyughelyet…

Teleki László személye nem csak azért fontos a Magyarok Világszövetsége számára, mert Őt Kossuth Lajos – aki Széchenyi Istvánt a legnagyobb magyarnak nevezte – a maga és az általa vezetett kormány legfőbb diplomatájának tartotta, hanem azért is, mert az MVSZ Alapszabálya kimondja: „A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.”

A sziráki kegyhely-gyalázás a magyar történelemben sajnos, nem példanélküli. Abban, hogy egy ilyen gaztett büntetlenül maradhatott, a legnagyobb felelősség a magyarországi sajtót terheli, amely mindezt mélyen elhallgatta. Történt volna hasonló eset a Kozma utcai temetőben… De terheli ez a felelősség mindazokat, akiket illet: Hol vagy Magyar Tudományos Akadémia? Hol vagy Országgyűlés? Hol vagy Magyarország? – nyilatkozta a hír hallatán Sajtószolgálatunknak az MVSZ elnöke, Patrubány Miklós.

MVSZ Sajtószolgálat - 7199/110510

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.