NIPPON KOKU BANZAI! - Felhívás a világ magyarjaihoz, Japán megsegítésére


NIPPON KOKU BANZAI!

ÖRÖKKÖN ÉLJEN JAPÁN!

Felhívás a világ magyarjaihoz, Japán megsegítésére


Először megrengett a föld. Történelmünk legnagyobb földrengése széttépte az emberek házait és az ipari létesítményeket. Ezt követte az özönvízszerű tengeráradat. A fekete, gyilkosan tomboló ár ereje autóbuszokat, hajókat és házakat repített fel a még álló, több emeletes épületek tetejére. A válság az atomerőművek megsérülésével és nukleáris katasztrófával fenyeget. Japán rémálma folytatódik. Azóta több mint hétszázszor rengett a föld. A testileg-lelkileg megrokkant túlélők ezrei vesztették el családtagjaikat és földi javaikat, betegek, éheznek, fáznak és tanácstalanok.


Segítenünk kell!


Ilyen szavakkal kezdeményezett gyűjtést a Magyarok Világszövetségének a Kárpát-medencétől legtávolabb eső, Ausztráliai Országos Tanácsa, amit ezennel egyetemes magyar üggyé teszünk.Összmagyar gyűjtést indítunk Japán megsegítésére!A magyar emberek emlékezetében még sajgóan friss a vörösiszap okozta szörnyűség. Ahhoz, hogy a Japánt ért csapás valós méreteit felfoghassuk, állítsuk egymás mellé a két borzalom adatait: a 10 magyarországi halálos áldozat mellé a szökőárban elpusztult és eltűnt több mint 20 ezer japánt, az összedőlt vagy lebontásra ítélt 400 devecseri, kolontári és somlóvásárhelyi ház mellé a közel 100 ezer Japánban megsemmisült házat, a párezer hajléktalanná vált magyar testvérünket a 600 ezer japánnal! Ha mindennek összegzéseként az 55 milliárd forintos vörösiszap-kárt a közel 50 ezer milliárd forintnyi kárt okozó földrengéssel és szökőárral vetjük össze, rádöbbenünk, hogy jóllehet a japánok tízszer annyian vannak, mint mi magyarok, az egy főre eső kár százszor nagyobb a mienknél! Ezért felhívással fordulunk a világ minden magyarjához, minden magyar cégéhez, egyesületekhez, alapítványhoz és önkormányzathoz:


Adakozzunk a nagy bajban levő japán nép megsegítésére!


Az adományok fogadására a Magyarok Világszövetsége elkülönített számlát nyitott, amely minden pénznemben fogad átutalásokat:


Belföldi átutalás esetén a bankszámla:


10300002-20102159-70213285Külföldi átutalás esetén:


Magyarok Világszövetsége


1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.


bankszámlája:


IBAN HU 83 10300002-20102159-70213285


MKB Rt. – Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.


1056 Budapest, Váci u. 38.


SWIFT Kód: MKKBHUHB


Vállaljuk, hogy a teljes beérkezett összeget hiánytalanul eljuttatjuk a rászoruló japán közösségekhez.


Vállaljuk, hogy honlapunkon – http://www.mvsz.hu/ – naponta feltüntetjük a beérkezett adományokat és az adakozók névsorát. Az adakozóknak – kérésükre – adóigazolást adunk.


Vállaljuk, hogy a gyűjtéssel nyilvánosan elszámolunk.


Kérünk minden magyar újságot, hírportált és levelezőlistát, minden magyar nyelvű rádiót és televíziót, hogy ismertessék emberbaráti felhívásunkat!


Kérjük a külhoni magyarokat, hogy szólítsák meg nem-magyar barátaikat és ismerőseiket, és biztassák őket adakozásra!


Kérjük a magyar közösségeket, hogy készüljenek fel – amennyiben a helyzet Japánban rosszabbodna – japán gyermekek és felnőttek átmeneti befogadására!


Japán tragédiája még nem ért véget!


Minket, magyarokat különösképpen megérint és cselekvésre késztet Japán tragédiája. A ködbevesző, sok ezer éves történelmi múltban, japánok és magyarok egyazon kultúrkörhöz tartoztak. Ékes bizonyítéka e kapcsolatnak vezetéknevünket elsőként mondó és író névhasználatunk. Kazár Lajos japán-magyar nyelvészeti kutatásai és Hideo Matsumoto orvosprofesszornak a vér marker-génjeire vonatkozó megállapításai, japánoknak és magyaroknak a kulturális kapcsolatokon túlmutató, azoknál szorosabb emberi kapcsolataira utalnak.


Ezt a szolidaritást szépen példázzák a magyar jégkorong válogatott tagjai, akik szívhez szóló üzenetet küldtek japán sporttársaiknak: http://jegkorong.blog.hu/2011/03/24/a_japanok_nem_adhatjak_fel .


A világ magyarsága kifejezésre juttatta együttérzését: http://mvsz.hu/sajtoszolgalat/20110322_japan.html .


Legyen az a gyűjtés együttérzésünk méltó bizonysága!


Örökkön éljen Japán!Budapest, 2011. március 25.


A Magyarok VilágszövetségeMVSZ Sajtószolgálat


7178/110325


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.