Jogerős ítéletek az MVSZ javára

Megszülettek az első jogerős ítéletek a Kvacskay Károly által a Magyarok Világszövetsége ellen indított perekben. K.K.-nak az MVSZ-ből történt kizárása jogszerű volt és végleges.
2008 tavaszán K.K., mint az MVSZ gazdálkodó cégének ügyvezetője szándékosan akadályozta a Magyarok VII. Világkongresszusának előkészületeit.
Mesterkedésére a cégből történt elbocsátása után derült fény. Ügye az MVSZ Etikai Bizottsága elé került, amely – mint az MVSZ tagját – elmarasztalta tettéért. Az Etikai Bizottság állásfoglalását egyhangú szavazattal megerősítette az MVSZ Elnöksége, majd 2011. július 11-én, az MVSZ Fővárosi Szervezetének közgyűlése K.K. jelenlétében, és többszöri felszólalásának meghallgatása után kizárta őt a Magyarok Világszövetségének tagjai közül.
Az MVSZ-ből való kizárása ellen K.K. nem fellebbezett, ám két külön beadványban, más-más indoklással bírósághoz fordult és kérte kizárásának megsemmisítését. A Fővárosi Bíróság mindkét keresetét elutasította. Az első határozat februárban, a második március közepén emelkedett jogerőre.
A Fővárosi Bíróság döntései megerősítették, hogy Kvacskay Károly-nak a Magyarok Világszövetségéből 2009. július 11-én történt kizárása jogszerű volt és végleges.
MVSZ Sajtószolgálat
7
174/110322

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.