Fw: Vissza a kezdetekhez - Nyílt levél Patrubány Miklóshoz

A Felvidék.ma hírportálon megjelent rágalmazó iromány kapcsán nyílt levelet írt Patrubány Miklósnak L. Németh Erzsébet, Babits Mihály-díjas költő, az MVSZ elnökhelyettese. Levelében egy másik elvtelen történés ellen is tiltakozik. Alább közzétesszük a nyílt levelet.




Kedves Miklós!






Meddig még? S mikor hullik le a kendő a jelenlegi hatalom szeméről?



Költői a kérdés s talán a választ is tudom. Csak félek, hogy ebbe a gyilkos és dicstelen csatába a Nemzetem lesz a vesztes! Azt hittem, engem már semmi nem lephet meg, de tévedtem.



Március 16-án a királyi tv Ma reggel című műsora Szemközt rovatában Szabó Vilmos volt mszp-s államtitkárt kérdezték, többek között a kettős állampolgárságról. Megpróbálom szószerint idézni.



Nem csak a baloldal ellenezte a népszavazást, de a jobboldal jeles képviselői is. Úgy mint Csoóri Sándor, Duray Miklós és Bugár Béla. Könyörögtek, hogy tegyünk meg mindent a népszavazás megakadályozásáért.



Ez is merénylet s igaztalan vád szegény, ártatlan nemzeti hősünk, fidesz mentor ellen? Vagy visszatért az eredethez s énekes pacsirtaként* dalolt az éppen aktuális hatalomnak is?



Hogy van ez? Duray az állampolgárság ellen 2004-ben? S ma az Alkotmányban megerősítené az állampolgársági jogokat? Bugár legalább hű maradt magához, akkor sem akarta, s most sem támogatja.



Sokat gondolkodtam, hogy jelezzek-e erről a beszélgetésről, van Neked e nélkül is elég problémád. De a felvidéki förmedvény után nem tudtam tovább hallgatni. S fülembe cseng egy mondat, 2000-ből, a megválasztásod utáni percekből, ami azóta is rág, mint a rák.



" A románok elfoglalták Budapestet." Ez a nemzeti gondolkodás?



Nem folytatom, mert elkap az indulat!



Nagyon vigyázz magadra!! S Tudod: Csak azért is!!!!



Szeretettel: Zsike


*Utalás a 23 éves Csoóri Sándor Rákosi Mátyást megéneklő versére http://blog.poet.hu/Vargazlajos/azok-a-legendas-evek Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat 7185/110329


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.