MVSZ-bizottság Petőfi Sándor földi maradványainak felkutatására és eltemetésére

A Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós levélben fordult Szőcs Géza kulturális államtitkárhoz, és kérte, hogy a Kormány támogassa Petőfi Sándor földi maradványainak felkutatását, azonosítását és méltó eltemetését.

Az MVSZ elnöke 2010. augusztus elsején Tűnődés Petőfi Sándor fehéregyházi eltűnésének 161. évfordulóján című írással a nyilvánossághoz fordult. http://mvsz.hu/sajtoszolgalat/20100801_petofi.html .Ennek nyomán az írott és az elektronikus sajtóban élénkülő vita támadt, amely 2011 januárjában eljutott a Fidesz-közeli Gondola hírportálra is.

Közben 2010. december 4-én a Magyarok Világszövetségének Elnöksége egy Petőfi Bizottság életre hívásáról döntött, amelynek megszervezésével és munkájának koordinálásával megbízta Fuksz Sándor elnökségi tagot, az MVSZ Felvidéki Országos Tanácsának elnökét.

Fuksz Sándor volt az, aki különleges érzékkel megsejtette az egri várkapitány, Dobó István földi maradványainak helyét. Sejtése beigazolódott, ami lehetővé tette, hogy Dobó Istvánt 2008-ban, a Magyarok VII. Világkongresszusának társrendezvénye keretében szülőfalujában, a felvidéki Dobóruszkán ünnepélyes körülmények között újratemessék.

A Magyarok Világszövetsége bízik abban, hogy Fuksz Sándor rátermettsége Petőfi Sándor földi maradványainak felkutatásában is eredményt hoz.

MVSZ Sajtószolgálat

7116/110111

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.